Heh, näinhän se sitten tapahtui. Tällä silkillä oli ekat haku- ja jälkitreenit tänään.

Ekat treenit siis henkilöhakua, silmälläkatsoen tulevia tavoitteita. Otti hyvin jäljen, myös ilmasta, osasi ihan opettamatta / neuvottelematta asiasta sen paremmin kuten ilmaisen, ilmoittaa löytyneen henkilön haukkumalla rynkemättä sen päälle tai lähtemättä duunaamaan muuta.

Tekemistahto on erinomainen ja nenätyöskentelyn tarkkuus aivan omaa luokkaansa. Tästä se lähtee, emäntä on superylpeä lapsosesta!

Treenit jatkuu kolmesti viikossa meillä ja esineruutu aloitetaan parin viikon päästä kun haun ja jäljen idea on selvillä. Tavoitteena meillä siis PEHA ja PEJÄ suoritettuna kahden vuoden ikään mennessä. Laittelen videota tänne tulemaan (henkilö)hakutyöskentelystä kun valoisaan aikaan vain päästään treenaamaan!

Pidän tähän pienimuotoista päiväkirjaa haku- ja jälkitreeneistä, niin ehkä joskus tulevaisuudessa joku muukin innostuu silkkinsä kanssa tällaista toilailemaan ja jos jotakuta vaikka sattuisi muutoinkin kiinnostamaan kuinka potentiaalinen silkki on pidemmällä tähtäimellä tässä harrastuksessa - itsekään sitä siis en vielä tiedä, voihan olla että parin kuukauden päästä tämä kaatuu omaan mahdottomuuteensa Rolling Eyes

Tokopohjasta sen verran että lähdettiin treenaamaan aloituspakalla:
- Istu
- Seuraa
- Odota
- Maahan
- Nouda
- Etsi (ja tätä harjoiteltu ihan pienestä pitäen piilotetuilla nameilla ja esineillä, esineet vaadittu aina tuomaan ohjaajalle)
- Sivu
- Tule (eli koira tulee eteen istumaan, tästä siis jatkona tuo edellinen käsky)
- Tuonne / tänne (osoittamalla hakee oikean suunnan mistä yrittää etsiä)
- Sekä pienimuotoista jälkeä tehty juustonpalalla ym. sisätiloissa.

Olen saanut todella paljon ylenkatsovia ilmeitä osakseni kerrottuani aikovani nämä harrastukset aloittaa ko. rodun kanssa, mutta ei me vähästä lannistuta.

Ai niin, ja välineinä toimivat y-valjaat ja 10m jälkiliina. Liinasta on suunniteltu luopuvan kun perusidea on selvillä ja koiran lähettäminen varma.